Witlof met Ham en Kaas

Witlof met ham en kaas

Witlof ham kaas in een vernieuwde versie uit de oven
Iedereen kent wel het meest standaard recept om witlof te maken. Een beetje ham, een beetje kaas, een losgeklopt eitje en je bent zo goed als klaar. Maar er zijn ook andere manieren om ham en kaas met witlof te combineren, en waarbij je zelfs geen oven nodig hebt. Dit keer gebruik je een fijne grote wok of een goede hapjespan. Al heeft een wok toch wel de voorkeur.

Je boodschappenlijstje voor 4 personen

  • 4 witlofjes, niet te groot, niet te klein
  • 250 gram hamreepjes
  • Een zakje geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout voor smaak

Witlof met ham en kaas

Wat moet je precies met die wok doen?
Als je gaat wokken moet je er altijd voor zorgen dat je met goede olie werkt en voordat je ook maar iets in die wok gooit, dat ding ontzettend heet is. Alleen op die manier kun je goed wokken en zorgen dat alles gelijkmatig warm en gaar wordt.

De witlof snij je in grove stukken, niet te groot en ook niet te klein. De witlof hoeft niet gekookt te worden, want door het wokken wordt deze lekker gaar. En je zult merken dat door de witlof niet te koken, het een hele andere textuur krijgt.

Aan de slag
Verwarm dan de wok goed voor voordat je er olie ingooit, laat de olie dan snel opwarmen en gooi de hamreepjes erbij.

Bak deze even kort aan zodat ze een beetje krap worden. Maar niet zoals je spekjes zou bakken! Gewoon even kort aanbakken. Voeg wat peper en zout toe voor smaak. Dan kan de witlof erbij. Gebruik een grote spatel of lepel om alles goed door de wok te roeren. Blijf ook goed roeren, dat is een beetje het hele idee van wokken. Als je een wok met een grote steel hebt, kan je zelfs het echte wokken uitproberen door de inhoud omhoog te schudden. Als je merkt dat de witlof een beetje glazig begint te worden, is dit een teken dat het langzaam gaar begint te worden. Je wilt niet dat het helemaal gaar wordt, maar gewoon een beetje al dente. Pak dan de kaas erbij en strooi dit erover heen. Roer het nog een paar keer goed om tot de kaas begint te smelten en draai dan het vuur uit onder de wok.

Serveertip
Dit gerecht is lekker bij aardappelen, maar ook prima te serveren bij een pasta. De hamreepjes kan je ook nog vervangen door spekjes.

Advertentie

Witlof ham kaas


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 545 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Witlof
Price: 1 kilo

Directions:
Een vernieuwde versie met witlof met ham en kaas uit de oven Iedereen kent wel het meest standaard recept om witlof te maken. Een beetje ham, een beetje kaas, een losgeklopt eitje en je bent zo goed als klaar. Maar er zijn ook andere manieren om ham en kaas met witlof te combineren, en waarbij je zelfs geen oven nodig hebt. Dit keer gebruik je een fijne grote wok of een goede hapjespan. Al heeft een wok toch wel de voorkeur. Je boodschappenlijstje voor 4 personen 4 witlofjes, niet te groot, niet te klein 250 gram hamreepjes Een zakje geraspte kaas Olijfolie Peper en zout voor smaak Witlof met ham en kaas Wat moet je precies met die wok doen? Als je gaat wokken moet je er altijd voor zorgen dat je met goede olie werkt en voordat je ook maar iets in die wok gooit, dat ding ontzettend heet is. Alleen op die manier kun je goed wokken en zorgen dat alles gelijkmatig warm en gaar wordt. De witlof snij je in grove stukken, niet te groot en ook niet te klein. De witlof hoeft niet gekookt te worden, want door het wokken wordt deze lekker gaar. En je zult merken dat door de witlof niet te koken, het een hele andere textuur krijgt. Aan de slag Verwarm dan de wok goed voor voordat je er olie ingooit, laat de olie dan snel opwarmen en gooi de hamreepjes erbij. Bak deze even kort aan zodat ze een beetje krap worden. Maar niet zoals je spekjes zou bakken! Gewoon even kort aanbakken. Voeg wat peper en zout toe voor smaak. Dan kan de witlof erbij. Gebruik een grote spatel of lepel om alles goed door de wok te roeren. Blijf ook goed roeren, dat is een beetje het hele idee van wokken. Als je een wok met een grote steel hebt, kan je zelfs het echte wokken uitproberen door de inhoud omhoog te schudden. Als je merkt dat de witlof een beetje glazig begint te worden, is dit een teken dat het langzaam gaar begint te worden. Je wilt niet dat het helemaal gaar wordt, maar gewoon een beetje al dente. Pak dan de kaas erbij en strooi dit erover heen. Roer het nog een paar keer goed om tot de kaas begint te smelten en draai dan het vuur uit onder de wok. Serveertip Dit gerecht is lekker bij aardappelen, maar ook prima te serveren bij een pasta. De hamreepjes kan je ook nog vervangen door spekjes. ...

Published ondo okt 19 by