Witlof uit de oven met champignons

Witlof uit de oven met champignons

Romige witlof uit de oven met champignons, een heerlijk recept.
Een goede manier om witlof klaar te maken is de oven en hier zijn talloze manieren voor. Bij veel van deze manieren komt er flink wat room aan te pas. En wat past er nou beter bij room dan champignons. Dus hier een recept voor witlof uit de oven met champignons. Zelfs hier kan je weer eindeloos variëren, aangezien er verschillende soorten champignons zijn en die gaan eigenlijk allemaal heel goed samen met room. Het is een gouden combinatie.

Wat heb je nodig om deze gouden combinatie te maken?
Dit gerecht is voor twee personen en wordt gegeten als een bijgerecht.

  • 400 gram witlof
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • 2 eieren
  • 10 ml melk
  • olijfolie
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout en peper om wat smaak toe te voegen, liefst zeezout en versgemalen zwarte peper

Witlof uit de oven met champignons

Dit moet je doen om deze gouden combinatie te maken
Natuurlijk moet je eerst de oven voorverwarmen 200 graden en vet een ovenschaal in. Als je dit hebt gedaan, kan je met de rest beginnen.

Was de witlof, snijd deze doormidden en verwijder het hart. Dit haalt al heel wat van de bittere smaak weg. Zet een pan met water en zout op het vuur en kook de witlof ongeveer vijf minuten. Dan is deze nog niet helemaal gaar, maar de rest gebeurt in de oven.

Snijd de knoflook en de ui fijn, de champignons in plakjes en fruit deze in een pan aan met olijfolie. Gooi dan de tijm erbij. De eieren klop je lekker los met de kaas, de melk en verse zwarte peper.

Vul de ingevette ovenschaal
Dit gaat in drie lagen. Eerste de witlof, dan de champignons gebakken met ui en knoflook, en dan kan het mengsel van ei en melk erover heen. Dit alles gaat dan zo’n 25 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en door de kaas een mooie kleur heeft gekregen. Het is lekkerst om dit gerecht te serveren met lekkere aardappeltjes of puree.

Advertentie

Witlof uit de oven met champignons


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 495 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Witlof
Price: 1 kilo

Directions:
Romige witlof uit de oven met champignons Een goede manier om witlof klaar te maken is de oven en hier zijn talloze manieren voor. Bij veel van deze manieren komt er flink wat room aan te pas. En wat past er nou beter bij room dan champignons. Dus hier een recept voor witlof uit de oven met champignons. Zelfs hier kan je weer eindeloos variëren, aangezien er verschillende soorten champignons zijn en die gaan eigenlijk allemaal heel goed samen met room. Het is een gouden combinatie. Wat heb je nodig om deze gouden combinatie te maken? Dit gerecht is voor twee personen en wordt gegeten als een bijgerecht. 400 gram witlof 200 gram kastanjechampignons 1 gesnipperde ui 1 teentje knoflook paar takjes verse tijm 2 eieren 10 ml melk olijfolie 75 gram geraspte kaas zout en peper om wat smaak toe te voegen, liefst zeezout en versgemalen zwarte peper Witlof uit de oven met champignons Dit moet je doen om deze gouden combinatie te maken Natuurlijk moet je eerst de oven voorverwarmen 200 graden en vet een ovenschaal in. Als je dit hebt gedaan, kan je met de rest beginnen. Was de witlof, snijd deze doormidden en verwijder het hart. Dit haalt al heel wat van de bittere smaak weg. Zet een pan met water en zout op het vuur en kook de witlof ongeveer vijf minuten. Dan is deze nog niet helemaal gaar, maar de rest gebeurt in de oven. Snijd de knoflook en de ui fijn, de champignons in plakjes en fruit deze in een pan aan met olijfolie. Gooi dan de tijm erbij. De eieren klop je lekker los met de kaas, de melk en verse zwarte peper. Vul de ingevette ovenschaal Dit gaat in drie lagen. Eerste de witlof, dan de champignons gebakken met ui en knoflook, en dan kan het mengsel van ei en melk erover heen. Dit alles gaat dan zo’n 25 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en door de kaas een mooie kleur heeft gekregen. Het is lekkerst om dit gerecht te serveren met lekkere aardappeltjes of puree. ...

Published ondo okt 19 by