Witlof uit de oven met appel en walnoten

Witlof uit de oven met appel en walnoten

Witlof uit de oven met appel en walnoten is een nieuwe en lekkere manier om witlof te maken
Vergeet het standaardgerecht met ham en kaas, maar ga eens aan de slag met andere ingrediënten. Witlof uit de oven met appel en walnoten en geitenkaas is de perfecte manier om niet alleen je eigen smaakpapillen te verrassen, maar ook die van je vrienden en familie.

Ingrediëntenlijst voor 2 personen

  • 500 gram witlof
  • 1 appel
  • 150 gram geitenkaas
  • 70 gram walnoten
  • 150 gram crème fraiche
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Peper

Witlof uit de oven met appel en walnoten

Bereidingswijze
Zoals altijd wanneer je iets in de oven maakt, is het handig om deze goed voor te verwarmen. Dit keer verwarm je de oven voor op 180 graden.

Snij de witlof doormidden en verwijder het middelste gedeelte. Dit is het hart van de witlof en dit geeft de bittere smaak waar veel mensen niet zo dol op zijn. Snijd dan de witlof nog een keer doormidden en haal de bladen los. Doe deze allemaal in een kom en voeg de crème fraiche en de peper toe. Roer dit heel voorzichtig door elkaar. Je wilt natuurlijk niet dat de bladeren breken.

Schil dan de appel en snijd deze in kleine blokjes, niet te klein natuurlijk. Je wilt er wel nog iets van proeven. Voeg deze dan ook toe aan de witlof en de crème fraiche. Pak er dan een ovenschaal bij en vet deze goed in met wat boter of olijfolie. Als de schaal maar goed vettig is, zodat niks kan aankoeken. Leg dan de witlofbladeren en de appel gemengd met crème fraiche in de ovenschaal.

Geitenkaas
Geitenkaas heeft een sterke smaak, daarom heb je er ook niet zoveel van nodig. Net genoeg om de wat bittere smaak van de witlof te compenseren. Verkruimel de geitenkaas over de ovenschaal en breek de walnoten in kleine stukjes om deze vervolgens ook over de ovenschaal.

Om het gerecht wat extra smaak te geven kan je ervoor kiezen om wat knoflook- en uienpoeder over de schaal te strooien. De oven is nu warm en het gerecht kan er dan 15 minuten in om gaar te worden en de geitenkaas een beetje te laten smelten.

Advertentie

Witlof uit de oven met appel en walnoten


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 535 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Witlof
Price: 1 kilo

Directions:
Een nieuwe manier om witlof uit de oven te maken Vergeet het standaardgerecht met ham en kaas, maar ga eens aan de slag met andere ingrediënten. Witlof uit de oven met appel en walnoten en geitenkaas is de perfecte manier om niet alleen je eigen smaakpapillen te verrassen, maar ook die van je vrienden en familie. Ingrediëntenlijst voor 2 personen 500 gram witlof 1 appel 150 gram geitenkaas 70 gram walnoten 150 gram crème fraiche Knoflookpoeder Uienpoeder Peper Witlof uit de oven met appel en walnoten Bereidingswijze Zoals altijd wanneer je iets in de oven maakt, is het handig om deze goed voor te verwarmen. Dit keer verwarm je de oven voor op 180 graden. Snij de witlof doormidden en verwijder het middelste gedeelte. Dit is het hart van de witlof en dit geeft de bittere smaak waar veel mensen niet zo dol op zijn. Snijd dan de witlof nog een keer doormidden en haal de bladen los. Doe deze allemaal in een kom en voeg de crème fraiche en de peper toe. Roer dit heel voorzichtig door elkaar. Je wilt natuurlijk niet dat de bladeren breken. Schil dan de appel en snijd deze in kleine blokjes, niet te klein natuurlijk. Je wilt er wel nog iets van proeven. Voeg deze dan ook toe aan de witlof en de crème fraiche. Pak er dan een ovenschaal bij en vet deze goed in met wat boter of olijfolie. Als de schaal maar goed vettig is, zodat niks kan aankoeken. Leg dan de witlofbladeren en de appel gemengd met crème fraiche in de ovenschaal. Geitenkaas Geitenkaas heeft een sterke smaak, daarom heb je er ook niet zoveel van nodig. Net genoeg om de wat bittere smaak van de witlof te compenseren. Verkruimel de geitenkaas over de ovenschaal en breek de walnoten in kleine stukjes om deze vervolgens ook over de ovenschaal. Om het gerecht wat extra smaak te geven kan je ervoor kiezen om wat knoflook- en uienpoeder over de schaal te strooien. De oven is nu warm en het gerecht kan er dan 15 minuten in om gaar te worden en de geitenkaas een beetje te laten smelten. ...

Published ondo okt 19 by