Dit stop je allemaal in je boodschappenmandje:
Oven voor verwarmen op 200 graden.
Zorg dat je een ovenschaal goed invet, dit om te voorkomen dat je dadelijk dagen bezig bent met het schoonboenen van je ovenschaal. Vul dan een pan met water, snijd de achterkanten van de witlof en kook deze gaar in de pan. Als ze gaar zijn, laat je ze goed uitlekken en leg ze dan in de ingevette ovenschaal.
Leg dan de beenham over de witlof. Als je een vast stuk beenham hebt, zou je dit ook apart kunnen houden. Maar voor de smaak is het lekkerder om losse plakjes of stukjes over de witlof heen te leggen.
Doe de room in een pannetje en knijp het halve maggiblokje los en doe dat er ook bij.
Breng dit even kort aan de kook, voeg wat bieslook toe en een beetje kaas om de boel te binden. Gooi dan het mengsel over de witlof en de beenham. Omdat de witlof al gaar is, hoeft het gerecht niet meer zo heel lang in de oven. Zet de schaal zo’n tien minuten in de voorverwarmde oven. Dit is lang genoeg om ervoor te zorgen dat de kaas in de room kan smelten en een mooie goudbruine korst achterlaat.
Om het geheel nog even af te maken, bestrooi de schaal met nog een beetje bieslook.